Inramning utan glas

Även konst på väv, duk eller passepartout behöver ram för att lyftas fram och kunna hängas på ett bra och säkert sätt. Numera, när vi är starkt påverkade av trender och design, är ramen ofta enkel och rak. Mycket vanligt idag är att montera kilramen i en “låda” av L-list. Om nu inte konstnären betraktar ramen som en del av konstverket och själv utformar ramen.

Många kommer till oss och vill byta ut gamla, ornamenterade och ofta trasiga ramar för att ge sina tavlor en mer tidsenlig design som passar bättre in i en modern hemmiljö. Andra är angelägna att behålla den ram som ursprungligen monterades. Och då kan det istället vara ett uppdrag för en konservator.

Målarduk på kilram

Uppspänning av målarduk på kilram

Uppspänning av duk på kilram. Om du själv målar och behöver hjälp med att spänna väv på kilram ordnar vi den saken åt dig. De material som används är linne, bomull, hampa eller siden. Linneduk är i särklass vanligast. Vi spänner upp förgrunderad linneduk i önskat format så att du kan komma igång att måla direkt. Andra material kan erbjudas mot beställning.